Ventilationsteknik

Reducér energispild med varmegenvinding

DSC 2070 scaled
TREVIA reducerer energispild med specialdesignede varmegenvinding. I industri og serviceerhverv genereres der ofte store mængder varme, som ikke bliver udnyttet. ved hjælp af varmegenvinding kan overskudsvarmen udnyttes til at sænke de samlede omkostninger til forbrug.
IMGP1742
DSC 2285 scaled

Når du køber en specialdesignet ventilationsløsning med varmegenvinding hos TREVIA trækker du på mange års specialisterfaring inden for ventilations- og køleteknik. Vores varmegenvindingsløsninger sikrer at du får det størst mulige udbytte af dit energiforbrug.

Færre omkostninger ved varmegenvinding

Varmegenvinding er en afgørende del af omkostningseffektive ventilations- og køleanlæg. Du kan nemlig opnå store økonomiske besparelser ved at genanvende den allerede opvarmede luft i udsugningen fra f.eks. et storkøkken eller ved at genanvende den varme der trækkes ud af et køle- eller fryseanlæg.

TREVIA udvikler specifikke varmegenvindingsprocesser til virksomhedens tekniske anlæg med udgangspunkt i virksomhedens behov. Således overskudsenergi kan udnyttes til f.eks. opvarmning af indblæsningsluft i et ventilationsanlæg, som sørger for et behageligt indeklima.

Med varmegenvinding, betaler du kun for den el, der er nødvendig i den proces der genererer varmen i første omgang. Derfor bliver de samlede omkostninger lavere, når du genvinder energien.

Bedre udnyttelse af ressourcer

Der er mange processer inden for både industri- og serviceerhverv, der genererer store mængder varme, og det er ikke ualmindeligt at der anvendes endnu mere energi på at komme af med varmen igen. Det kan være svært at komme til livs med konventionelle genvindingsanlæg, der ikke er dimensioneret til det specifikke behov.

Med en specialdesignet varmegenvindingsløsning, der integrerer med bygningens øvrige energisystem, er det muligt at genvinde varmen med det resultat, at energiforbruget kan sænkes et andet sted i virksomheden.

Hos TREVIA, kortlægger vi altid virksomhedens potentiale for varmegenvinding, før vi designer det tekniske anlæg. På den måde sikrer vi den størst mulige energieffektivisering, længere levetid til anlægget og et reduceret klimaaftryk.

Korrekt dimensionering sikrer optimalt udbytte

En afgørende faktor for om et teknisk anlæg performer optimalt er dimensioneringen af anlægget. Det er de færreste standardanlæg der passer til et specifikt behov og det resulterer i slitage og forhøjet energiforbrug. Et specialbygget anlæg, der er udviklet på baggrund af virksomhedens specifikke behov og optimeringspotentiale, sikrer derimod optimal ydeevne.

Det samme gælder varmegenvindingsprocessen. For at opnå størst muligt udbytte af overskudsvarmen, skal genvindingsprocessen designes efter virksomhedens behov.

Vores opvarmningsomkostninger er blevet reduceret med 72% målt over en 2-årig periode.

Anders Thorvang, SAXO Bank
fredericia kontor 1 scaled

Skal vi hjælpe dig med dit næste projekt?

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for sparring og et tilbud på et eller flere af vores ydelser.

    Eller giv os et kald på telefon 7020 4252
    – vi sidder klar til at snakke med dig.