Projekt: Hoteller & restaurationer

Christie’s Sdr. Hostrup Kro

Christie's Sønder Hostrup Kro er kendt for sin restaurant i topklasse. Kroen der ligeledes tilbyder både værelser og hytter til overnattende gæster er dog af ældre dato, og der var derfor brug for en gennemgribende renovering af varmeinstallation samt ventilationen for at forbedre indeklimaet.

yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Energioptimering
75%
Varmeoptimering
30%
christies poster 02
christies poster 03
Projektdetaljer

Lorem ectur, nient modionet harit ceped que il si molorior ipsum magnimi.

Sit omnististiae quodige ndignati utemporror re, eicae dolupta epudipitis audae venimolendae num fugia sol. Aspelitiur? Neque pel ilit es ius, sit iducia di optat. Everes sit eaquodiandi autem a dolo temperem doluptatquis doloratquam quia sitatet qui rem qui alibusa nitium quatum et, sitat.

- Test

Besparelse fordelt på tiltag

En 360° tilgang til projektet

Gode projekter skabes ved en helhedstilgang

  • Energiforbrug
  • Arbejdsmiljø
  • Økonomi

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Energiforbrug

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Arbejdsmiljø

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Økonomi

En løsninger der hverken præstere mere eller mindre - men som præstere helt rigtigt

Definationen af en 'god løsning' er naturligvis subjektivt, men de fleste af vores kunder kan dog blive enige om, at det forener elementer fra arbejdsmiljø, energiforbrug og driftsøkonomi så disse går op i en højere enhed.

Godt indeklima giver velvære

Smukt beliggende i Aabenraa, byder Christie's Sønder Hostrup Kro deres gæster velkommen til en unik Gourmet oplevelse med masser af atmosfære og stemning. Oven i er indeklima og arbejdsmiljø forbedret med nyt ventilationsanlæg, og energiforbruget reduceret markant med den nye varmeforsyning.

Christies har investeret i nyeste vedvarende teknologi. Opvarmningen sker nu udelukkende fra vedvarende energikilder fremfor fossilt brændsel, og et nyt ventilationsanlæg giver markante energibesparelser og skåner derved miljøet. Samtidig har dette også løst en række udfordringer omkring indeklima for gæsterne og arbejdsmiljøet for medarbejderne.

DSC 2070 scaled
Eksempel på friskluft-indkast fra et DCV anlæg - billede fra installation hos Christies - Sdr. Hostrup Kro, Aabenraa. Copyright TREVIA A/S

Christies oplevede en lang række af de traditionelle udfordringer der ofte følger med ældre ejendomme, hvor høje varmeudgifter og dårligt indeklima er de klassiske symtomer der rammer gæster og medarbejdere. Selvom høje varmeudgifter ikke påvirker gæsterne direkte, så rammes de alligevel indirekte, da årsagen til det høje varmeforbrug skyldes ringe varmefordeling og regulering af varmen på værelserne.

Da kroen råder over et stort og moderne gourmetkøkken, gjorde det blot problemet værre, da især storkøkkener kan være en faldgruppe mange overser. Forskning viser at der er en direkte sammenhæng mellem sygefravær og arbejdsmiljø. I professionelle køkkener er risikoen for dårlige arbejdsforhold større end for tilsvarende i oplevelsesbranchen. De ringe arbejdsforhold skyldes primært alt for høje rumtemperaturer, lufthastighed i opholdszonen, strålevarme fra køkkenudstyret samt den generelle luftfugtighed i øvrigt.

Det var derfor vigtigt for kroens ejere, at specielt indeklimaet blev adresseret.

En helhedsløsning

TREVIA har leveret en helt ny varmecentral, drevet af vedvarende energikilder i form af varmepumper. Varmecentralen overvåges elektronisk, som sikrer den daglige drift af anlæggene og blivende energibesparelser. Det nye ventilationsanlæg er udstyret med traditionel varmegenvinding, samt mulighed for køling og affugning. Det innovative i løsningen er dog sammenspillet mellem ventilationen og den forholdsvis store energi der hives ud af køkkenet.

"Udsugningsluften fra køkkenet hos Christie's har mere energiindhold end vi har behov for til opvarmning af indblæsningsluften. Derfor har vi lavet en løsning hvor vi kan anvende den tilbageblivende overskudsvarme, og benytte den til, at reducere energibehovet for varmepumperne. På den måde benyttes hele 90% af den resterende energi - energi der er uønsket i køkkenet, og som normalvis vil være ledt ud i det fri, men som har en reel anvendelighed for resten af kroen" siger Ole Skovshoved, Indehaver af TREVIA A/S

DJI 0012.00 00 17 08.Still001 scaled
  • Food production
  • Heliotherm 12 of 43
  • DSC 2094 scaled
  • 0
Kan vi være dig behjælpelig?

Du er altid velkommen til at kontakte os for sparring og et tilbud på et eller flere af vores ydelser.

    Eller giv os et kald på telefon 7020 4252
    – vi sidder klar til at snakke med dig.