Christies oplevede en lang række af de traditionelle udfordringer der ofte følger med ældre ejendomme, hvor høje varmeudgifter og dårligt indeklima er de klassiske symtomer der rammer gæster og medarbejdere. Selvom høje varmeudgifter ikke påvirker gæsterne direkte, så rammes de alligevel indirekte, da årsagen til det høje varmeforbrug skyldes ringe varmefordeling og regulering af varmen på værelserne.
Da kroen råder over et stort og moderne gourmetkøkken, gjorde det blot problemet værre, da især storkøkkener kan være en faldgruppe mange overser. Forskning viser at der er en direkte sammenhæng mellem sygefravær og arbejdsmiljø. I professionelle køkkener er risikoen for dårlige arbejdsforhold større end for tilsvarende i oplevelsesbranchen. De ringe arbejdsforhold skyldes primært alt for høje rumtemperaturer, lufthastighed i opholdszonen, strålevarme fra køkkenudstyret samt den generelle luftfugtighed i øvrigt.
Det var derfor vigtigt for kroens ejere, at specielt indeklimaet blev adresseret.
En helhedsløsning
TREVIA har leveret en helt ny varmecentral, drevet af vedvarende energikilder i form af varmepumper. Varmecentralen overvåges elektronisk, som sikrer den daglige drift af anlæggene og blivende energibesparelser. Det nye ventilationsanlæg er udstyret med traditionel varmegenvinding, samt mulighed for køling og affugning. Det innovative i løsningen er dog sammenspillet mellem ventilationen og den forholdsvis store energi der hives ud af køkkenet.
"Udsugningsluften fra køkkenet hos Christie's har mere energiindhold end vi har behov for til opvarmning af indblæsningsluften. Derfor har vi lavet en løsning hvor vi kan anvende den tilbageblivende overskudsvarme, og benytte den til, at reducere energibehovet for varmepumperne. På den måde benyttes hele 90% af den resterende energi - energi der er uønsket i køkkenet, og som normalvis vil være ledt ud i det fri, men som har en reel anvendelighed for resten af kroen" siger Ole Skovshoved, Indehaver af TREVIA A/S